Metselwerk Vlengendaal

Wat kost een metselaar per uur? Dat is een vraag die veel gesteld wordt, maar die lastig eenduidig te beantwoorden is. De prijzen van een metselaar lopen nogal uiteen. Gemiddeld liggen de prijzen voor een metselaar tussen de €30,- en €45,- per uur. Naast het uurloon spelen echter nog meerdere factoren een rol bij de bepaling van de prijs van het metselwerk. Zo speelt de moeilijkheidsgraad van het metselwerk mee, de gewenste afwerking van het metselwerk, de locatie van de muur, maar ook bijvoorbeeld of de metselaar een bedrijfsongevallenverzekering heeft afgesloten.

Buitenmuur bouwen kosten

De kosten om een buitenmuur te laten bouwen hangen af van een aantal zaken. Er zijn verschillende steensoorten en manieren waarop een buitenmuur gemetseld kan worden, elk met zijn eigen prijskaartje. Voor een halfsteenmuur betaal je gemiddeld €115,- per m2, terwijl je voor het laten metselen van een steenmuur rekening moet houden met een gemiddelde prijs van €230,- per m2. Grofweg gesteld liggen de kosten om een buitenmuur te metselen tussen de €85,- en €125,- per m2. Door veel metselaars wordt ook wel een richtprijs van €300,- per 1000 stenen gehanteerd. Deze prijs is dan inclusief cement, maar exclusief het aanbrengen. Het uurloon van de metselaar dient daar dan dus nog bij opgeteld te worden.

Binnenmuur metselen kosten

Om een binnenmuur te laten metselen heb je te maken met het uurloon van de metselaar. Daarnaast speelt ook bij het metselen van een binnenmuur de gekozen steensoort een belangrijke rol als je de uiteindelijke kosten voor de binnenmuur per m2 wilt berekenen. Het gemiddelde tarief voor het metselen van een binnenmuur ligt tussen de €50,- en €250,- per m2.

Prijs metselwerk snelbouw per m2

Voor een binnenmuur heb je de mogelijkheid om de muur met snelbouwstenen te laten bouwen. Snelbouwstenen zijn blokken uit gebakken aarde en zijn verkrijgbaar in en aantal standaardformaten. Deze snelbouwstenen worden aan elkaar gemetseld met mortel of verlijmd en zijn relatief snel aan te brengen. Dit scheelt in de arbeidsuren. De prijs voor metselwerk met snelbouwstenen ligt dan ook een stuk lager dan bijvoorbeeld de prijs voor het laten bouwen van een halfsteenmuur. Gemiddeld kost snelbouw metselwerk zo’n €50,- tot €70,- per m2.

Metselwerk herstellen kosten

Na verloop van tijd kan de kwaliteit en uitstraling van het voegwerk van je buitenmuren onder invloed van weersomstandigheden verminderen. Een volledige of gedeeltelijke gevelrenovatie door een metselaar zorgt ervoor dat je buitenmuren er weer netjes uitzien. Wat de kosten voor het herstellen van metselwerk aan je muren zijn is afhankelijk van o.a. de grootte van het project en de staat waarin de muur zich bevindt. Om een goede indicatie te krijgen van wat de gevelrenovatie van jouw buitenmuur zou gaan kosten, kun je je het best laten adviseren door een professioneel metselbedrijf.

Geen bedrijven gevonden in "Vlengendaal"

Bent of kent u een Metselwerk in Vlengendaal? Meld een bedrijf gratis aan